Síguenos en: FacebookTweeterYoutube


 

 
Premis de Circ de Catalunya ::Premis Zirkòlika 2010::
Reportaje - 10/09/2010 - zrk - Moment de la presentació dels Premis. Foto: Manel Sala

Els Premis de Circ de Catalunya tenen l'objectiu de donar notorietat a les accions de circ que es duen a terme a Catalunya. Per assolir aquest objectiu, els organitzadors es comprometen a dedicar els màxims recursos a la difusió de la realitat del circ que es fa a Catalunya en totes les seves vessants i ajudar a la normalització d'aquesta art escènica perquè pugui rebre l'atenció que li correspon en el món cultural català.

Els guardonats rebran el premi en un acte de lliurament en què es convidarà a tots els mitjans de comunicació i a tots els programadors de Catalunya. També s'editarà un dossier amb informació dels nominats que es donarà als assistents a l'acte de lliurament i que també es farà accessible per Internet.

Requisits generals:

Poden ser nominades als Premis de Circ 2010 totes aquelles accions relacionades amb el món del circ que s’hagin pogut presenciar durant l’any 2010, que han estat coproduïdes a Catalunya i que encara estiguin en situació de ser programades el 2011, amb l’única excepció del premi especial del jurat.

Les categories:

-El premi al millor espectacle de circ de carrer s’atorga al millor espectacle que es realitzi a l’exterior, ja sigui estàtic o itinerant.

-El premi al millor espectacle de circ de sala o carpa s’atorga al millor espectacle que es realitzi en un espai tancat amb un aforament limitat.

-El premi al millor espectacle de circ còmic s’atorga al millor espectacle de pallassos, mims o excèntrics musicals amb un especial èmfasi en l’aspecte còmic.

-El premi al millor espectacle de circ familiar s’atorga al millor espectacle de circ dirigit a tots els públic amb un especial èmfasi als espectadors infantils.

-El premi al millor número de circ s’atorga al millor número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Aquest número pot formar part d’un espectacle susceptible de ser premiat en alguna altra categoria.

-El premi a la millor escenografia d'un espectacle de circ s’atorga a la millor escenografia, vestuari o il·luminació d’un espectacle de circ.

-El premi a la millor música original d'un espectacle de circ s’atorga a la millor música original d’un espectacle de circ.

-El premi al millor director de circ s’atorga al millor director o equip de directors d’un espectacle de circ.

-El premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ de Catalunya s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ.

-El premi al millor artista novell s’atorga al primer espectacle d’una companyia en que tots els seus membres han començat recentment la seva vida com a professionals. Aquest premi no té nominacions.

-El premi especial de la gala s’atorga a la millor acció de circ d’entre totes les nominades que obtingui més vots d'entre els assistents a l'acte de lliurament dels premis.

-El premi especial del jurat el trien de manera honorífica els membres del jurat a persones o entitats que hagin tingut una trajectòria significativa en el circ a Catalunya. Aquest premi no té nominacions.

Jurat, selecció de nominats i guardonats:

El jurat està format per persones amb un ampli coneixement del circ a Catalunya que no podran estar nominades a cap dels premis. Els membres del jurat seran designats pels organitzadors dels premis que, al seu torn, en designaran a un com a president. El president del jurat tindrà també les funcions de secretari, prenent acta de totes les decisions del jurat i informant a la organització dels veredictes. Els membres del jurat es donaran a conèixer durant el mes d'octubre de 2010.

El jurat ha d’aprovar una llista de 3 a 5 nominats per a cada categoria, excepte en el premi especial del jurat i el premi a l'artista novell. La llista serà aprovada per consens. Tota acció de circ que vulgui ser considerada en la llista d'accions nominades als Premis podrà comunicar-ho a la organització fins al 31 d'octubre de 2010 (Comunicació: Correu-e: premiszirkolika@gmail.com ), però els membres del jurat podran considerar qualsevol acció de circ de la qual tinguin coneixement. Les llistes de nominats, així com el premi especial del jurat i el premi a l'artista novell, es faran públics durant el mes de novembre de 2010.

Els guardonats de cada premi seran escollits per consens del jurat, sempre que això sigui possible. En cas que no es pugui arribar a un consens, s’haurà de procedir a una votació. En cas d’empat, el vot del president del jurat tindrà valor doble. Els guardonats, es faran públics en l’acte de lliurament dels Premis que tindrà lloc el dia 20 de desembre de 2010.

El veredicte del jurat serà inapel·lable.

Organització del Premis: Zirkòlika

Els premis estan organitzats per l’entitat Zirkòlika, un projecte no lucratiu de difusió i comunicació de les Arts del Circ. Zirkòlika edita des de l’any 2004 l’única revista especialitzada en circ, i a més manté un complet i variat portal d’informació per internet (ww.zirkolika.com), amb un calendari de festivals, agenda d’espectacles, biblioteca de circ, notícies i reportatges varis. Paral·lelament Zirkolika treballa amb la formació d’especialistes en Circ organitzant unes Jornades d’especialització teòriques; incideix amb la creació de nous públics amb una activitat cultural educativa per escoles i instituts (Avui, Circ!). I finalment contribueix al suport a la creació amb la pròpia organització dels Premis de Circ de Catalunya.

Per més informació no dubtis a contactar amb nosaltres per correu electrònic: zirkolika@yahoo.es o directament al telèfon: 699388866.

COMPARTIR:

ZIRKOLIKA - Apartado de correos 2008 - 08080 - Barcelona - Tel. 933106793 - Email: zirkolika@yahoo.es

Último número