Artistes Nit de Circ 2017
Johnny Melville, excèntric

Artista internacional convidat. Graduat a la Universitat d’Edimburg després d’estudiar Ciències Socials i Educació. Des d’aleshores ha actuat i ha ensenyat l’art del clown en 5 continents, més de 40 països i durant més de 45 anys. Al llarg d’aquest temps ha actuat per la reialesa (La Reina de Dinamarca i les princeses d’Holanda), atletes olímpics, espies russos, antidisturbis alemanys, bosquimans africans, soldats americans, indis mexicans, debutants de París, cirurgians, estrelles de cine, polítics escandinaus, multituds de festivals de rock, pacifistes, líders budistes, presoners, jubilats i milers d’infants. Ha aparegut a pel·lícules internacionals i ha dirigit curtmetratges. També ha guanyat diversos premis a festivals de cinema com al Millor Actor (No Mans’s Land de Brooklyn NYC, a Trench de Marbella & St. Petersburg) i Millor Director (Backtracker de Girona).

Pablo Rada, perxa xinesa

Està especialitzat en perxa xinesa, roda alemanya, acrobàcia i clown. S’ha format a l’Escola Rogelio Rivel de Barcelona, a la DOCH – Universitat de Dansa i Circ d’Estocolm (Suècia). Ha estat professor a la Cirkus Cirkör, Cirkus Gymnasiet i Hydrottshögskollan (facultat d’esports) d’Estocolm, codirector, tècnic i intèrpret de la companyia sueca Sisters Company i ha realitzat diversos espectacles reconeguts amb premis com l’Especial del Jurat per ‘Fly-Fall-Catch’ al Festival de Cirque de Demain a París o al Millor espectacle per ‘Clockwork’ al Festival de teatro arte y calle de Valladolid (TAC) 2016.

Nando Orozco, malabars

És malabarista. Format en il·lustració i animació plàstica a Barcelona i en una infinitat de tallers de clown i malabars arreu del món des del 2003. Ha participat en esdeveniments corporatius i actuat en performances, festivals de carrer i com a doble d’acció i extra en moltes pel·lícules i curtmetratges.

Leti & Fer, equilibris acrobàtics

Leti Garcia: Després de molts anys de gimnàstica artística descobreix el circ i crea un duo de mà a mà que va de gira amb el Circ Cric (Catalunya). Ha participat en diferents espectacles com a acròbata en companyies com els Comediants i Ale-Hop. El 2008 crea la seva companyia, Los 2 Play, i amb el seu primer espectacle Comeback van a diferents festivals, com Polo Circo (Buenos res), Virada Cultural (Sao Paulo) i Fira Tàrrega (Catalunya) i Premi del Festival Mueca. / Fernando Melki: Realitza la seva formació professional a l’Escola de Circ Criollo de Buenos Aires i a l’Escola Rogelio Rivel de Barcelona i s’especialitza en els equilibris acrobàtics a l’escola Le Lido. Entre les seves experiències professionals més  destacades a Catalunya trobem Companyia Le Loop, Circ Cric, Companyia Los2play. També ha treballat a França amb el  Collectif AOC i  Cubitus du Manchot. Va participar al 17è Circ d’Hivern i és membre del col·lectiu Tierra.

Cia Arte Algo, bàscula

Grup artístic professional format per Eduard Navas, Mateo Giron i Rafael Olmos. Un trio acrobàtic de diferents procedències artístiques. Cadascun dels components consta d’una trajectòria en què es combinen anys d’experiència, competicions i molt sacrifici. L’amistat, les ganes de lluitar pel que es vol i l’ànsia de compartir l’art amb el món els ha impulsat a crear aquest projecte. Dos dels seus components, Rafa i Mateo, comparteixen esport i llargs anys d’experiència rivalitzant junts en nombroses competicions europees, una competència que transformen en companyonia i respecte en els seus treballs conjunts. Al seu torn, el Rafa defensa també el títol de campió d’Espanya en la seva disciplina, un mostra del gran nivell i professionalitat dels gimnastes del grup. D’altra banda, l’Edu i el Rafa han treballat a la companyia oficial circense d’un dels prínceps de l’Aràbia Saudí.

Anna Torné, cercle aeri

Va practicar la gimnàstica rítmica durant la seva infància i posteriorment va exercir d’entrenadora. És titulada en Magisteri d’Educació Física per la UAB. A l’Escola de Circ Rogelio Rivel de Barcelona es va especialitzar en acrobàcia aèria, contorsió i equilibris acrobàtics. Amb la companyia Circ Pistolet va formar part de l’espectacle ‘Incert’ (Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2014). El mateix any 2014 va estar nominada als Premis Zirkòlika en la categoria de millor artista novell. Actualment forma part de la nova companyia Cia Terna, amb qui ha estrenat fa pocs mesos l’espectacle ‘Fractal’.

Aime Morales, roda cyr

És especialista en roda cyr, acrobàcies i clown. S’ha format a l’Escola Rogelio Rivel de Barcelona, a l’escola de circ Flic de Torino i a l’ESAC – École Supérieure des Arts du Cirque, entre d’altres. Ha estat membre del col·lectiu joglar Circotomia de Mérida (Venezuela), Circus Monti amb qui va girar per Suïssa el 2014, Farouche Circus amb qui va girar per Colòmbia el 2015, Roncalli Circus amb qui va girar per Alemanya el 2015 i 2016, etc. Ha obtingut diversos premis com la Medalla d’Or, Premi del president de la República de França, Premi GB Circus i Premi del Públic del Festival de Cirque de Demain a París el 2014, o el Premi Elefant de Bronze Planet Circus a Nikulin Festival de Moscou 2015.

Joan Arqué i Jordi Martínez, pallassos

Joan Arqué: Llicenciat en Direcció i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre, també es forma com a pallasso amb Joan Armengol. Com a director de teatre ha fet els espectacles ‘Dóna’m la lluna’, ‘Roba estesa’, ‘Misero Prospero’, ‘La Mà de Taaroa’, ‘El Baró dels Arbres’, ‘Vaques Sagrades’, ‘La Julieta (La Perla29)’, ‘Comte L’Arnau’. En el món del circ ha dirigit ‘Vals Blessé’ de la Cia. Daraomaï, dos cabarets de Circ del Festival 1,2,3 del Pallasso, i ha estat ajudant de direcció, entre d’altres, de l’espectacle ‘Pals’ (coproducció del Grec). Com a intèrpret pallasso participa a ‘Història del soldat’, ‘Classix-Klowns’ i ‘Rhum’ i ‘Rhümia’ de Rhum&Cia (Gran Premi BBVA Zirkòlika de circ 2016).

 

Jordi Martínez: Actor nascut a Barcelona amb una llarga trajectòria. Molt reconegut pels seus personatges en sèries tan populars de TV3 com ‘Kubala, Moreno i Manchón’; ‘Ventdelplà’; ‘Secrets de família’ o ‘Nissaga de poder’. També va formar part de Monti i Cia, formació amb la qual  va participar als espectacles ‘Utopista’, ‘Klowns’, ‘Clàssics’. Habitual en els repartiments del TNC i d’altres teatres públics i privats de Barcelona, ha treballat amb directors com Ramon Simó (‘Petita feina per a pallasso vell’) i Roser Batalla (‘Un roure’). Els últims anys ha format part com a Senyor Martínes de la companyia de pallassos Rhum&Cia, amb la qual ha guanyat premis Zirkòlika pels espectacles ‘Rhum’ i ‘Rhumia’.

Cia Todozancos, xanques

Companyia especialitzada en xanques i altres disciplines com ara malabars, acrobàcies, teatre, mim, clown… Formada el 2006 a Barcelona, fusiona les tècniques de teatre-circ, la improvisació del teatre de carrer i la manipulació d’objectes, apostant per la gestualitat com idioma universal. Els seus espectacles fonen creativament històries i personatges que conviden a l’entreteniment, la reflexió i la interacció dels espectadors. Gira per tota Espanya i Europa. Ofereix tallers i workshops de xanques per a principiants i avançats i es dedica a la construcció i venda/lloguer de xanques d’alumini.

Banda Zirkòlika

Entre la tradició i la modernitat musical del circ. La Banda Zirkòlika (amb direcció musical de Mickey de los Reyes) es planteja el repte d’interpretar les peces més clàssiques de les bandes de circ apropant-se a sonoritats més modernes tot sortint de les marxes, els vals i les polques. Un so més funk, amb més energia i molt groove. Tot això, amb una formació molt versàtil que permet la interpretació de temes tant al carrer com en llocs tancats i sonoritzats. A part d’un bombardí (Pere Bono i March), un sousaphone (Raúl Castro), un teclat (Roger Giménez) i una bateria (Mickey de los Reyes), la banda incorpora una gralla (Roger Andorrà) per aportar el seu “mai vist en un circ” i donar cabuda a aquest instrument que està en plena renovació i reelaboració.