Artistes Nit de Circ 2018
Emiliano Sánchez Alessi

Emiliano Sánchez Alessi – direcció artística – artista – disciplina: malabars amb maces

Format a l’Escola de Circ Crioll Argentina. Després d’instal·lar-se a Europa al 2002 continua la seva formació a l’Escola de Circ Rogelio Rivel a Barcelona i després a  Lido de Toulouse (França). El 2011 crea la seva pròpia companyia a Espanya després de set anys de feina a França. Actualment gira amb els seus espectacles i números i dirigeix a diferents països i per diferents projectes de circ a Europa. Ha dirigit el Circ d’Hivern de l’Ateneu 9Barris «El Dorado» i ha treballat quatre anys a Suïssa amb el Cirque Starlight i al Japó per «Little World». Amb el seu número de malabars horitzontals ha actuat darrerament al Circus Krone a Munich, al Circo Price de Madrid i al Circ Nacional de Budapest a Hongria.

Nicolas Benincasa

Nicolas Benincasa – artista – disciplina: pallasso / clown

Nascut i crescut a Buenos Aires, s’acosta de molt jove al món del circ. Estant encara a la escola secundària comença a treballar com a artista de carrer. La seva primera companyia neix l’any 1998 amb el nom de K’brios: un duet de malabars còmic. Des de el inici de la seva carrera com a artista de carrer, malabarista i acròbata es dedica a estudiar l’art del mim i la recerca del propi clown. Al 2003 presenta el seu primer espectacle en solitari, Cartoon Toylette, l’èxit el porta de tournée per tot el món, sobretot Europa, però també Àsia i Sud Amèrica. La participació a festivals d’abast internacional li porta diversos premis a Argentina, Espanya, Holanda i Alemanya.

En paral·lel s’ha dedicat al projecte artístic “Famiglia Barton”, una banda còmica, i a “Caries”, banda de música experimental amb fortes connotacions teatrals.

Ara resideix a Europa, entre Espanya i Itàlia. En Barcelona funda i gestiona un teatre independent, El Otto, un espai de creació, desenvolupament i col·laboració per a arts circenses i arts diverses. A Itàlia dirigeix el col·lectiu artístic Circ Patuf, companyia de circ contemporani amb chapiteau, nascuda el 2009, que es va imposar en l’escena italiana a partir del 2015 gràcies a l’obra de teatre – circ “En Alto Mare”.

El seu humor afilat i irreverent s’enfoca cap als adults, però també guanya els nens a través del llenguatge universal de la gestualitat. Utilitza sàviament el playback, la música i manipulació d’objectes per riures de si mateix i dels clixés de l’ésser humà.

Fernando Pose

Fernando Pose – artista – disciplina: malabars de rebot

Fernando Pose es troba amb el món del circ per casualitat quan tenia 20 anys i des de llavors el seu amor i passió per l’art no paren de créixer. Dedicat als malabars, sempre es va interessar per l’humor. El 2010 rep el premi Zirkòlika al millor número de circ de Catalunya i aquest mateix any comença a treballar un nou personatge. El 2013 estrena el seu espectacle «Dos d’un Tipus» on introdueix el personatge còmic i així crea el Botones. Amb gran èxit, des de llavors el personatge no para de créixer. Actuant a la Gala del festival de circ de Trapezi de Reus i a l’Auditori de Terrassa, i en festivals d’humor, de circ i de teatre. Porta 20 anys de trajectòria passant per circs, teatres, casinos, festivals de carrer, de sala i convencions a tot el món.

Duo Leti&Fer

Duo Leti&Fer – artistes – disciplina: acrobàcia / mans a mans

Duo format per Leticia  Garcia i  Fernando  Melki  des de 2011. Comencen  a treballar junts arran de la incorporació de Fernando Melki a la companyia  Los  2  play. Participen al Circ d’Hivern de l’Ateneu 9Barris «El Dorado»  i a  «FIRA». Des del 2015 són part de l’elenc artístic del Circ Cric.

Leticia Garcia: Després d’una llarga experiència a la gimnàstica artística, s’introdueix al món del circ, aprofitant els coneixements d’acrobàcia per formar-se  juntament amb Julián González en la disciplina de mans-mans, en la que s’especialitzen i on troben la seva primera experiència laboral al Circ Cric. En poc temps decideixen formar la seva pròpia companyia junt amb Oscar Santamaria i Cristina Solé, d’aquí sorgeix los2play amb el seu primer espectacle “Come back” (dirigit per Leandre Ribera).

Més endavant esdevindrà el segon espectacle de la companyia a ”Starfatal” amb Cristina Soler, Fernando Melki i Joan Ramon Graell. Introduint tècniques aèries. Després d’unes parades intermitents per l’arribada de dos fills es reincorpora al món de l’escenari amb el Duo Leti&Fer treballant principalment al circ Cric i festivals de Catalunya. Durant la seva trajectòria s’ha anat formant en altres tècniques com la corda llisa, quadrant coreà i la roda Cyr.

Fernando Melki: de nacionalitat argentina es forma a la escola de circo criollo i s’especialitza en mans a mans amb professors com Vicente Espinosa (Cuba), Sergi Silko (Ucrania) i Pascal Angelie (França). Ha treballat en companyies internacionals de gran prestigi com Cia Le Loop (2001-2004), Cia Insoportes (2005-2008), Collectif AOC (2009-2012), Los 2play (2011-2014), y Circ Cric (2016-2018). Des de el 2011 i fins avui forma part del Duo Leti&Fer.

Marta Erra

Marta Erra – artista – disciplina: corda llisa

Fundadora i artista de la Cía. Silosenomecuelgo amb el número «ATR3S» com a espectacle més rellevant. També ha estat fundadora i artista del col·lectiu «Ven y vuela», que ha realitzat tallers i exhibicions de minivolant al Circ Cric. Ha participat en espectacles d’altres companyies com Deambulantes, Kanbahiota trup i Cirque Rouages. Actualment treballa en el seu solo de corda llisa «Un espacio de historia».

Antonia González

Antonia González – artista – disciplina: antipodisme

Antonia és antipodista i transformista. Inicia la seva formació artística a Málaga, a la Sala Pirueta, seu de la Companyia de circ Rolabola. Continua la seva formació a l’Escola de circ Rogelio Rivel, Barcelona. En la seva curiositat per les tècniques de circ clàssic i poc visites s’endinsa al món del “canvi ràpid” o transformisme de vestuari, de la mà del mago Maximiliano Stía. Continua la seva recerca i descobreix l’antipodisme, creant-se de forma autodidacta i posteriorment pren classes amb la finlandesa Katerina Repponen. Juntament amb Damián Massy funden la Companyia La Troupe del Camaleón.

I des del 2014 és membre i fundadora també de La Querida Companyia. Paral·lelament a la seva activitat circense és aficionada al flamenc, formant-se com cantaora amb Antonio Gómez “El Colorao” i César Moreno.

Maurici Pascual

Maurici Pascual – d2mau – direcció musical / espai sonor – artista músic: electromúsica

Maurici Pascual té un gran domini de l’entorn Mac, està especialitzat amb software per la postproduccio sonora i sistemes hardware d´estudi de so. Treballa amb la fabricació d’artefactes sonors per a Befaco i Winter Modular, formant el col·lectiu de Eurorack Barcelona.  Al llarg de la seva trajectòria a fet nombroses col·laboracions artístiques per la gravació de disc de molts músics, com Ardilla (Buenos Aires) Sergio Álvarez (Buenos Aires). Al 2017 i 2016 va fer la composició musical al Starlight Circus de Suïssa. Ha fet nombroses col·laboracions com a músic d’estudi per diferents projectes. Fundador de l’espai sonor On air (calafou.org). Ha treballat amb la companyia Es amb l’espectacle Iceberg (2015). Al 2013 va crear la seva pròpia companyia de circ Otradonie.1.

Feliciano García

Feliciano García – artista – músic – instrument principal: saxòfon

Va néixer a Buenos Aires el 1975. Dibuixa des de molt petit i va publicar les seves primeres il·lustracions als 15 anys. En aquests anys també comença a estudiar saxòfon i a participar de diferents agrupacions de rock i jazz a l’Argentina, mentre segueix dibuixant còmics i il·lustrant llibres. Amb el córrer dels anys, la seva curiositat per els instruments de vent l’ha portat a incursionar en la interpretació de la harmònica, el clarinet, el Xaphoon, la melòdica i diverses flautes del món com el bansuri de l’Índia, el ney turc, la quena andinay el shakuhachi del Japó entre altres.

L’any 2002 es trasllada a Barcelona i forma part de diverses agrupacions musicals com “L’art de volar” (rock / pop), “#?” (free jazz / experimental), “Selva de Mar “(música experimental, fusió, música aquàtica), Quartet to three (jazz,rock, psicodèlia) i diverses formacions de música improvisada. Segueix dividint el temps entre la música i les il·lustracions, alguns dels seus llibres són publicats en Espanya, Argentina, França, Estats Units, Canadà i Bèlgica.

A l’octubre de 2013 publica el llibre “La brúixola musical” un mètode original per aprendre escales i acords (www.muciccompass.es). També ha realitzat col·laboracions musicals per a obres de teatre i produït discs per a l’educació musical publicats per l’editorial Santillana.

Actualment també construeix diversos tipus de flautes, Shakuhachis, Kawalas i neys.

Ramon Vagué

Ramon Vagué – artista – músic – instrument principal: baix elèctric

Músic professional de directe i d’estudi amb una llarga trajectòria i experiència en variats escenaris de música en viu; Festivals nacionals i internacionals, clubs, esdeveniments comercials, hotels, clínics, teatres, performances, i enregistraments d’estudi; Discos, singles, publicitat i cinema.

Ha estat en gira amb nombrosos grups nacionals i internacionals. Està especialitzat amb el baix elèctric, el contrabaix i l’acordió cromàtic.

Teo Campos

Teo Campos – artista – disciplina: vídeoart i projeccions

Fundador de l’empresa elgatovisual.net amb una trajectòria de més de 10 anys en el sector audiovisual Barcelonès. Professional multidisciplinari, operador de càmera, realitzador i postproductor; treball en la creació de contingut audiovisual per a empreses i professionals en general. Va començar la seva carrera professional al 1998 a Buenos Aires, Argentina. Va treballar en diferents càrrecs de producció i realització en canals de televisió nacionals com AméricaTV i Canal 9. Des de 2002 a Espanya ha treballat com a col·laborador per a productores i agències de publicitat destacades en el panorama nacional com: Goroka, Mediapro, & Rosàs, DivisiónQ, Mamma Team, The Production Club i Canadà, a través d’elles per: La 2 de TVE, MTV Espanya, CuatroTV i marques com: Coca Cola, Dewar’s, Brugal, Pepsi Max, Seat, Nissan, Roca, Bershka, Grup SEB (Moulinex, Tefal, Rowenta). Al àmbit cultural per a empreses com: Casa Amèrica Catalunya, Ajuntament de Barcelona, ​​Gran Teatre del Liceu, Sala Almazen, Centre Cívic Sandaru, Factoria Dimo ​​i Ateneu 9Barris. També per a artistes com: BGKO, Hamsa Hamsa, Marta Gómez, César Biojo, Fafá Franco, Tànit Navarro, Gaddafi Núñez i Sasha Agranov.