Nicolas Benincasa
Comments 0
- zirkoliko on 29 novembre, 2018 in

Nicolas Benincasa – artista – disciplina: pallasso / clown

Nascut i crescut a Buenos Aires, s’acosta de molt jove al món del circ. Estant encara a la escola secundària comença a treballar com a artista de carrer. La seva primera companyia neix l’any 1998 amb el nom de K’brios: un duet de malabars còmic. Des de el inici de la seva carrera com a artista de carrer, malabarista i acròbata es dedica a estudiar l’art del mim i la recerca del propi clown. Al 2003 presenta el seu primer espectacle en solitari, Cartoon Toylette, l’èxit el porta de tournée per tot el món, sobretot Europa, però també Àsia i Sud Amèrica. La participació a festivals d’abast internacional li porta diversos premis a Argentina, Espanya, Holanda i Alemanya.

En paral·lel s’ha dedicat al projecte artístic “Famiglia Barton”, una banda còmica, i a “Caries”, banda de música experimental amb fortes connotacions teatrals.

Ara resideix a Europa, entre Espanya i Itàlia. En Barcelona funda i gestiona un teatre independent, El Otto, un espai de creació, desenvolupament i col·laboració per a arts circenses i arts diverses. A Itàlia dirigeix el col·lectiu artístic Circ Patuf, companyia de circ contemporani amb chapiteau, nascuda el 2009, que es va imposar en l’escena italiana a partir del 2015 gràcies a l’obra de teatre – circ “En Alto Mare”.

El seu humor afilat i irreverent s’enfoca cap als adults, però també guanya els nens a través del llenguatge universal de la gestualitat. Utilitza sàviament el playback, la música i manipulació d’objectes per riures de si mateix i dels clixés de l’ésser humà.