Un jurat de sis experts decideix els nominats i els premiats 

Un jurat convocat especialment per cada edició dels premis i extern a l’organització decideix els nominats i els guardonats de cadascuna de les diferents categories dels premis. El jurat dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2016 va estar format per:

Jordi Duran. Director artístic de FiraTàrrega. És llicenciat en Filologia Catalana (UdG), en Filologia Hispànica (UdG), així com màster en Educació Inclusiva (UdL, UIB, UVic). També ha estudiat Direcció Escènica i Dramatúrgia a  l’Institut del Teatre – ESAD (Barcelona). Ha estat tècnic de programació a FiraTàrrega des de l’any 2003. Des de l’any 2013 codirigeix el Màster de Creació en Arts de Carrer (FiraTàrrega i UdL).

Tere Almar. Tècnica d’arts escèniques al Patronat Municipal de Cultura de Mataró, va ser directora artística de la Fira d’espectacles d’arrel tradicional Fira Mediterrània (2008-2011) i va col·laborar en l’organització de l’Olimpíada Cultural els anys 1991 i 1992 i en l’organització dels actes paral·lels corresponents al 10è aniversari de FiraTàrrega (1990). Ha participat en múltiples activitats culturals de la capital del Maresme, des de l’organització d’espectacles a la Sala Casal, fins a la recuperació de festes populars com la festa major de Les Santes, Carnestoltes etc. També ha participat en diversos muntatges teatrals de la Sala Cabañes, Foment Mataroní i al grup Xaloc de la Sala Casal de Mataró.

Lola Casademont. Llicenciada en Història de l’Art, és tècnica de Cultura a l’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà i coordinadora de la Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d’Empordà des de la primera edició l’any 1996. Ha format part del jurat dels premis Zirkòlika de Circ els anys 2010, 2011 i 2014.

Toni Aliaga. És llicenciat en Història per la UAB. Treballa des de fa 25 anys en el departament de Programació i Producció del Centre Cultural Terrassa, equipament cultural privat que ofereix una programació regular de circ de sala durant tot l’any, en format de temporada estable. Des de fa un any és responsable de l’àrea de programació de circ de l’entitat.

Jordi Gaspar. Artista de circ format a les escoles Rogelio Rivel (Barcelona), Theatre-Circule (Ginebra) i Le Lido (Toulouse). Director artístic de la Fira de Circ Trapezi de Reus del 2012 al 2016 i de La Vela de l’Estruch de Sabadell el 2016. Co-director artístic del Festival Trapezi de Vilanova i la Geltrú el 2011. Convidat com a especialista en la redacció de diccionari de circ del TermCat. Soci de l’APCC (Associació de Professionals de Circ de Catalunya).

Anna Pasqual. Artista de circ de la companyia Psirc. Guanyadora del Premi Zirkòlika 2012 a la millor companyia emergent. Inicia la seva carrera de circ a l’Escola de Circ Rogelio Rivel per després continuar els seus estudis a la Scuola di circo Flic di Torino i especialitzar-se en perxa xinesa. Ha format part també de la companyia Circus Klezmer realitzant diverses  actuacions com a àgil de mans a mans i clown.