Un jurat d’experts decideix els nominats i els premiats 

Un jurat convocat especialment per cada edició dels premis i extern a l’organització decideix els nominats i els guardonats de les diferents categories. El jurat està format per persones amb un ampli coneixement del circ a Catalunya.

 

Jurat dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya:

 

Cristina Cazorla. Actriu i gestora cultural. Llicenciada en Història de l’art i Art dramàtic en l’especialitat de Teatre musical. Comença la seva carrera amb la companyia Las Calígulas amb qui estrena diversos espectacles de carrer i participa en diferents programes de televisió. Després d’un important període dedicat a la pedagogia teatral per a joves, inicia la seva aventura dins el món de la gestió de la mà de Joan Busquets, amb qui funda Puça Espectacles, consultoria artística des d’on s’enceten nombrosos projectes relacionats amb les arts escèniques. Actualment dirigeix Pallassòdrom, Festival de pallassos i pallasses de Vila-Seca i el Formul’art, Marató de teatre juvenil.


Dídac Cano. Malabarista, actor, ballarí i performer. Va començar a treballar professionalment el 2002 i, des d’aleshores, ho ha fet tant en companyies (Call me Maria, L’Obert Dansa, Teatre de l’Home Dibuixat, La Coja Dansa, cia. Visitants) com en solitari amb els projectes Diegolow, Diabman-Artista de Culto.


Manel Sala ‘Ulls’. Comença a documentar fotogràficament el món del circ l’any 2002. En aquell instant, en què la seva càmera es va interposar entre els seus ulls i l’artista, va descobrir un món ple de detalls, instants i emocions que fan gran el circ. Fotògraf de la revista Zirkòlika. Les seves fotografies s’han publicat a nivell nacional i internacional. Editor del blog fotogràfic de circ: Circ .. Manel Sala ‘Ulls’. Premi Zirkòlika 2016 a la Millor iniciativa per la projecció del circ.


Jordina Blanch. Productora, mànager i distribuïdora de circ, humor i arts de carrer a  CIRCulant, circ en moviment! des de 2010. Diplomada en Educació social (UAB), així com postgraduada en Direcció i gestió d’institucions, empreses i plataformes culturals  (IDEC-UPF) i en Gestió i animació de la Cultura Popular (ICESB). Treballa a l’administració pública, Ajuntament de Mataró (1999-2008), en dinamització sociocultural i gestió d’equipaments. Fa un salt mortal i, com a freelance, treballa primer en dansa i després al circ. Ha treballat pel servei d’assessorament a socis de l’APCC, en gestió per Associació Cronopis (2010-11), ajudes a companyies per gira, producció executiva i distribució d’espectacles (Circ Teatre Modern, Wandering Orchestra, Txema Màgic), producció i comunicació de festivals (Ple de Riure, 1,2,3 Pallasso). Com a projectes propis ha engegat una programació familiar estable de circ Mataró, circ al casal! que arriba a la 8a temporada, casals artístics per a infants i creació d’espectacles de producció pròpia.


Marcel Barrera. Periodista i crític de circ, actualment cap de redacció de la revista Zirkòlika i autor d’un bloc de circ al diari digital Vilaweb (http://blocs.mesvilaweb.cat/Marcel/). També va seguir l’actualitat del circ al diari El Punt (1998-2011) i és autor d’una biografia del pallasso Tortell Poltrona publicada l’any 2007 per l’editorial Dau i titulada Animal de Circ. Retrat de Tortell Poltrona. Com a especialista de circ també ha format part de les primeres juntes de l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC) i ha estat assessor del centre de terminologia Termcat per a l’elaboració del primer diccionari del circ en llengua catalana. Com a periodista cada any cobreix alguns dels festivals de circ més importants a Europa, com el de Montecarlo, Latina (Itàlia) o Figueres, i també festivals de carrer com el TAC de Valladolid o el Trapezi de Reus. Actualment també col·labora al portal de crítiques Recomana i a la revista d’escena i cultura Godot.