La companyia mallorquina Circ Bover guanya el Premi Zirkòlika de Votació Popular
Comments 0
- zirkoliko on 26 setembre, 2016 inNotícies
La companyia mallorquina Circ Bover guanya el Premi Zirkòlika de Votació Popular

Pel seu espectacle d’acrobàcies i equilibris amb canyes de bambú ‘Vincles’. Circ Bover és una companyia creada el 2005 que disposa d’un centre de creació, exhibició i formació de circ a Sineu (Mallorca)

El premi es lliurarà, juntament amb la resta de categories dels Premis Zirkòlika, durant la Nit de Circ que se celebrarà aquest dimecres 28 de setembre al Mercat de les Flors (20.00 hores)

 

La companyia mallorquina Circ Bover ha guanyat, amb el seu espectacle d’acrobàcies i equilibris Vincles, la II edició del Premi Zirkòlika de Votació Popular. El premi, convocat per la revista Zirkòlika, es lliurarà juntament amb la resta de categories dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya aquest dimecres 28 de setembre, durant la gala Nit de Circ que se celebrarà al Mercat de les Flors (20.00 hores).

Circ Bover és una companyia de circ fundada l’any 2005 amb l’objectiu de difondre les arts circenses a les Illes Balears. L’any passat va celebrar la seva primera dècada amb l’espectacle de carrer Vincles. Estrenat el 12 d’abril de 2015 al Festival del Circ Cric al Montseny (Barcelona), la companyia ha realitzat gairebé 100 funcions de Vincles. L’espectacle s’ha vist en fires i festivals de circ i teatre rellevants com Festival Nosolocirco, FiraTàrrega, FETEN o fira Trapezi. A nivell internacional, també s’ha presentat a Corea del Sud (Asan Street Arts Festival), a Polònia (Festival Teatromania) i a França (Festival de Gap i Festival Festival au Bonheur des Mômes). Durant tot 2017, Circ Bover té previst continuar amb la gira estatal i internacional del seu espectacle.

L’espectacle Vincles, dirigit per Pau Bachero, és una idea original i creació de Tià Jordà i està interpretat per quatre artistes: Mateu Canyelles, Gràcia Moragues, Camille Sola i Guillaume Peudon. A partir d’un senzill element, unes canyes de bambú, es construeix tot un espectacle amb l’objectiu de transmetre l’elegància i la tècnica de les arts circenses. S’hi presenten acrobàcies, malabars, perxa xinesa i equilibris.

Circ Bover, que en el moment de la seva fundació va tenir com a referents el Circ Cric de Tortell Poltrona i el circ contemporani francès, ofereix un circ arrelat a la terra que treballa la cultura i els elements locals. Tot i néixer com una companyia de circ itinerant amb carpa, fa uns anys va deixar la vida nòmada per començar una nova etapa. La companyia produeix espectacles de creació pròpia on combina les últimes tendències de circ contemporani, amb música en directe, teatre i dansa. Algunes de les seves creacions han estat Maresia (2011), Sineterra (2011) i Circ Transhumant (2013). També disposa des del 2012 d’un centre de creació, residència d’artistes i exhibició anomenat Es Centre de Circ. El centre es troba a la localitat de Sineu (Mallorca) i inclou una escola de circ. Així mateix, la companyia és l’ambaixadora de l’ONG Pallassos Sense Fronteres a les Illes Balears des de l’any 2007 .

El premi a Circ Bover consisteix en la contractació de l’espectacle per al proper mes de juny a Barcelona, coincidint amb la trobada de malabaristes Picnic Circus. El premi es lliurarà aquest dimecres durant la Nit de Circ, una gala que està coorganitzada per la revista Zirkòlika, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX. Aquesta Nit de Circ també compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona. Des de la seva creació, el 2010, s’ha convertit en una cita anual imprescindible per a tot el sector. El seu objectiu és promocionar el circ i alhora dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies de circ.

Altres espectacles que han rebut vots han estat per a Circ itinerant al carrer (Circ Confetti), Ni cap ni Peus (Circ Vermut), Bèsties (Baro d’Evel Cirk), Acrometria (Psirc), inTarsi (Eia), Guillem Albà i la Marabunta, i Upside Down&Inside Out (Akro Kraks).