EL GRAN ESPECTACLE DEL CIRC CATALÀ

Qualitat i potencial en la trobada anual dels aficionats al circ

La propera Nit de Circ tindrà lloc dimecres 19 de desembre de 2018 en un nou espai emblemàtic de Barcelona. Properament us en donarem més detalls.

Com va ser la del 2017? Es va celebrar el 20 de desembre de 2017 i, abans de la cerimònia de lliurament dels Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya, es va presentar un gran espectacle de circ amb una selecció de números d’alta qualitat.

La Nit de Circ 2017 va recuperar l’esperit dels primers 5 anys reunint més de 700 persones a la carpa del Circ Històric Raluy, situat al Moll de la Fusta del Port Vell de Barcelona. Va ser una nit màgica per mostrar el potencial del circ amb la direcció artística de Xavier Erra.

Va començar a les 20 hores i va comptar amb les actuacions d’algunes de les companyies de circ de més èxit: Pablo Rada (perxa xinesa), Nando Orozco (malabars), Leti & Fer (equilibris acrobàtics), Cia Arte Algo (bàscula), Anna Torné (cercle aeri), Aime Morales (roda cyr), Cia Todozancos (xanques) i un artista internacional convidat, Johnny Melville (excèntric). Els pallassos Joan Arqué i Jordi Martínez van ser els mestres de cerimònies i la Banda Zirkòlika, una formació musical creada especialment per a l’ocasió i dirigida per Mickey de los Reyes, hi va posar la música en directe. Més informació dels artistes de la Nit de Circ 2017 aquí.

La gala va reproduir en llenguatge circense i amb tocs d’humor les manifestacions al carrer viscudes aquells dies. Igualment, va combinar artistes de circ de tradició i veterania amb altres propostes més noves i contemporànies per retratar la situació de la creació circense. Clown, malabars, mà a mà, acrobàcies, perxa xinesa, roda cyr, bàscula…. van succeir-se de la mà de fins a 15 artistes, alguns dels quals feia molt de temps que no vèiem actuar a casa nostra.