Oberta la convocatòria per optar als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2017
Comments 0
- zirkoliko on 19 octubre, 2017 inNotícies
Oberta la convocatòria per optar als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2017

Zirkòlika ha obert una convocatòria adreçada a tots els artistes i companyies de circ catalanes que vulguin optar als Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya 2017, que enguany arriben a la seva VIII edició i se celebraran el pròxim dimecres dia 20 de desembre. La convocatòria està oberta a qualsevol producció de circ que s’hagi programat durant els anys 2016 i 2017 i que tingui previst mantenir l’espectacle, el número o la creació durant l’any 2018. També poden presentar-se totes les iniciatives per fomentar el circ realitzades al llarg d’aquest any 2017.

Les propostes es poden presentar fins el pròxim dilluns dia 20 de novembre, quan és previst que un jurat que es farà públic durant els pròxims dies valori totes les propostes. Per a presentar una candidatura només cal enviar un correu electrònic a premiszirkolika@gmail.com i indicar el nom de l’espectacle o número i una fitxa tècnica de la producció o la iniciativa, a més d’un vídeo complet de l’espectacle. Els aspirants que es presentin optaran a una de les següents categories:

  1. Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de carrer. Aquest premi reconeix la millor producció de circ en format de carrer. Es valorarà el resultat final de l’espectacle però també aspectes com el vestuari, la posada en escena, la música o la il·luminació.
  2. Premi Zirkòlika al millor espectacle de circ de carpa o sala. Aquest premi reconeix la millor producció de circ en format de carpa o sala. Es valorarà el resultat final de l’espectacle però també aspectes com el vestuari, la posada en escena, la música o la il·luminació.
  3. Premi Zirkòlika al millor número de circ. S’atorga al millor número de circ d’una durada no superior als 20 minuts. Es valorarà tècnicament el número i també la seva posada en escena. Aquest número pot formar part d’un espectacle susceptible de ser premiat en alguna altra categoria.
  4. Premi Zirkòlika a la millor companyia o artista emergent. S’atorga al primer espectacle d’una companyia en què tots els seus membres han començat recentment la seva vida com a professional. També es pot concedir el premi a un/a artista novell que destaqui per les seves qualitats tècniques o creatives i tingui, a parer del jurat, una gran projecció de futur.
  5. Premi Zirkòlika a la millor iniciativa per a la projecció del circ. Aquest premi s’atorga a la millor iniciativa, de qualsevol tipus, que hagi ajudat a la projecció del circ de Catalunya. S’inclouen en aquest premi accions locals i també internacionals, així com activitats que tinguin a veure amb la gestió, la producció o la teoria del circ.
  6. Premi Zirkòlika especial. És un premi obert. El jurat podrà concedir aquest premi a una trajectòria artística o a algun aspecte important d’un espectacle presentat aquest darrer any en relació a la seva posada en escena, música, direcció, etc. que destaqui per la seva qualitat.

Aquest any, els Premis Zirkòlika de Circ es lliuraran al Circ Històric Raluy, a Barcelona, en el marc de la Nit de Circ, un espectacle produït per la revista Zirkòlika que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Els Premis Zirkòlika de Circ s’han convertit des de la seva creació, l’any 2010, en una cita anual i en un punt de trobada per a tot el sector. El seu objectiu és promocionar el circ i, alhora, dignificar i contribuir a la professionalització del sector i dels artistes i companyies de circ català. També es pretén donar visibilitat a tots els espectacles de qualitat creats i produïts a Catalunya, cohesionar el sector, obrir circuits d’exhibició i mostrar l’enorme potencial del circ amb la producció d’un espectacle de qualitat.